top of page

PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ



KİŞİ BAŞI:

KONAKLAMA:

6999 TL KİŞİ BAŞI

3-5 NİSAN 2026 2GÜN 1 GECE

HAREKET TARİHLERİ:

03 NİSAN 2026

BAŞLANGIÇ YERİ:

GÜZERGAHLAR:

Ödemiş
Uşak-Afyon-Konya-Adana-Mersin

ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ TURU 


ADANA -MERSİN

(Adana - Taş Köprü - Sabancı Merkez Camii – Ramazanoğlu Konağı – Büyük Saat Kulesi – Sinema Müzesi-Karnaval Alanı-Mersin Marina – Erdemli –Kız Kalesi- Cennet-Cehennem Mağaraları-Astım Mağarası-Silifke)


03-5 NİSAN 2026


1 GECE KONAKLAMALI

                                                                                                                      

1.Gün – Ödemiş-Adana

      Akşam üzeri saat 18.30 Salıpazarından yola çıkıyor ve Afyon-Konya  gece yolculuğumuzun ardından Adana Portakal Çiçeği Festivali  Turu için yolda vereceğimiz molalar sonunda Adana’ya varıyoruz.

 2.Gün - Adana - Taş Köprü - Sabancı Merkez Camii – Ramazanoğlu Konağı – Büyük Saat Kulesi – Sinema Müzesi-Karnaval Alanı

      Adana’da günümüze muhteşem bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Adana’da Seyhan Nehri üzerinde bulunan Tarihi Taş Köprü'yü  gördükten sonra bölgenin en önemli camilerinden olan Adana Sabancı Merkez Camii’sine gidiyoruz. 32 metre çaplı ana kubbe 32 farza, avludaki 28 kubbe Kuran-ı Kerim'de adı geçen 28 peygambere, ana kubbedeki 40 pencere Hz.Muhammed (s.a.v.)’in peygamber olduğu yaşa ve 40 rekat namaza, 99 metrelik 6 minare Allah’ın 99 güzel ismine karşılık gelmekte olan  bu mimari harikası camii gezimizin ardından Ramazanoğulları Beyliği döneminde inşa edilmiş olan Ramazanoğlu Konağını geziyoruz. Rehberimizden bilgiler aldıktan sonra Adana’nın sembollerinden Büyük Saat’i görüp fotoğraflıyoruz. Öğlen yemeğimiz için serbest zaman veriyoruz. Kebap türleri tavsiyemizdir. Daha sonra 2011yılında Adana Evi’nde açılmış Sinema Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Adanalı yönetmen, oyuncu, senarist, ressam, yazarların heykel, fotoğraf ve eserleri bulabileceğimiz farklı bir müzede yakın zamanda yolculuk yapacağız. Ardından festival alanına geçiyoruz. Konser, sergi, workshoplar ve sokak lezzetleri ile karnaval alanının tadını çıkartıyoruz. Rehberimizin belirleyeceği yer ve zamanda buluşarak dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz.  

3.Gün – Mersin Marina – Erdemli –Kız Kalesi- Cennet-Cehennem Mağaraları-Astım Mağarası-Silifke- Mut- Karaman- Konya-Afyon-Ödemiş

Sabahleyin otelimizde kahvaltımızı yaptıktan sonra Mersin Marina’da denize nazır kahve keyfimizden sonra arabamıza biniyor ve Akdenizin o güzel maviliklerini seyrederek Deniz

 

Kalesi olarak da bilinen Kız Kalesi  adını da verdiği mahalle sahilindeki küçük bir adacığın üzerinde kurulmuş olup kıyıya uzaklığı yaklaşık 600 metre olan kaleyi fotoğraflamak için arabamızdan iniyor ve fotoğraflarımızı çekerken rehberimizden kalenin hikayesini de dinliyoruz. Ardından arabamıza binerek Cennet ve Cehennem Mağaraları olarak ta bilinen her biri kayalık, geniş ve derin çukurlardan oluşan iki doğa harikası çöküntüye geliyoruz. Önce Cehennem Çukurunu cam teras üzerinden görüyor ve ardından 452 merdiven ile Cennet Mağarasına iniyoruz. Mağara içindeki muhteşem fotoğraflardan sonra Meryem Ana Kilisesini de geziyor ve asansör ile yukarı çıkıyoruz. Biraz dinlendikten sonra 6oo metre uzağımızda olan Astım Mağarasına geliyoruz.  Astım Mağarası 200 m uzunluktaki bu mağara binlerce yılda oluşmuş sarkıt-dikit ve doğal bir mağara oluşumu olup havasının astımlılara iyi geldiğine inanılan bu doğa harikasına demir merdivenler sayesinde iniyor ve 3.jeolojik döneme uzanan oluşuma tanıklık ediyoruz.

     Artık acıktık ,arabamıza binerek “Silifkenin yoğurdu” şarkısı ile ünlü Mersin’in güzel ilçelerinden Silifke’de öğle yemeği-öğleden sonra yemeği (!) molamızı veriyoruz. Yorulduk ama deydi diyeceğiniz restaurantımızda yöreye özgü tatlara bakabiliriz. Tantuni-Silifke yoğurdu-balık-pide yüksük (yüzük) çorbası, batırık, arabaşı çorbası, Tatlıları arasında ise mekik tatlısı, tavsiye edebiliriz.

       Yemeğimizi yedikten sonra arabamıza biniyor ve Mut ilçesi ile Karaman’ı birbirine dolayısıyla  İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan önemli geçitlerden olan Toros Dağlarında 1660 metre rakımlı Sertavul Geçidinden manzarayı ve yörük yaşam kültürünü göre göre Karaman-Konya-Afyon üzerinden gece Ödemiş’imize geri geliyoruz.

     Bir daha ki Lemon Tour gezisinde tekrar görüşmek üzere …

 

TUR PAKETİNE DAHİL OLAN HİZMETLER

TUR PAKETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

v  Lüks Araç ile ulaşım.

v  4*Otelde (Mersin) de bir gece OK Konaklama.

v  İki Sabah kahvaltısı.( Biri otelde)

v  Rehberlik hizmetleri.

 

v  Özel harcamalar.

v  Öğle Yemekleri

v  Akşam yemekleri

 


bottom of page